Athens, Greece

KAKURU

YEAR

2019

AREA

56sqm.

LOCATION

Athens, Greece

PHOTOGRAPHER

Kimberley Powell


The concept of the jewellery store KAKURU is all about bringing the principles of the creator into architecture, into life. Design curves, inspiration from nature and materiality, all in an organic and gravityless space. A sense of levitation dominates the interior space, due to all the suspended display cases, mirrors and lights, the thin legs of the furniture, and even the interior glass façade of the attic, that creates a visual section inside the space.
The site is a very small, double-storey space at the historical center of Athens. The shop front and its displays are adjusted to the eyelevel. There are both vertical and horizontal display cases in both sides of the shop front, in all possible heights.

A vivid, vibrant green color prevails in the design composition, reflecting the extensive use of green marble in the jewels. The specially crafted bronze runners installed on the terrazzo floor, follow the organic lines of the pendants, creating an inset horizontal sculpture.

Partner in Charge
Tasos Georgantzis

Lead Architect
Simos Antoniadis

Contractor
Elli Christaki

Supervision
Alexandros Anagnostis

PUBLICATIONS
Bob Magazine [July 2018]
Archello